Заложната къща като вариант за финансиране

В днешното несигурно време все по-често близката заложна къща се явява отговор за ненадейно възникналите ни финансови нужди. В заложните къщи можем да оставим като обезпечение вещи за значителни суми, които в последствие, след като върнем заетата сума, да получим обратно. В тях също така можем да направим изгодни покупки на вещи, които не са могли да бъдат откупени от собствениците си, или просто те не са се нуждаели от тях и са ги продали. Освен да заложим вещи можем и директно да продадем предметите, от които не се нуждаем в настоящия момент и които освен, че се превръщат в източник на пари не биват изхвърляни, а могат да послужат на някой друг, който се нуждае от подобна вещ на добра цена.

Защо да изберем заложните къщи пред другите източници на бързи кредити?

Основната причина поради които трябва да изберем заложната къща при спешна нужда от пари е това, колко лесно може да бъде получен паричния заем. Процедурата е удобна, лесна, без формалности. Клиентът просто оставя дадена вещ имаща стойност, в замяна на това служителят в съответната заложна къща предава договорената парична сума. На клиента се дава определен период от време, в което той може да върне сумата плюс лихвата и да си получи вещта обратно. В случай, че това не се случи на падежа заложната къща продава вещта, за да си върне дадената като заем сума.

Получаването на пари от заложна къща е много добър вариант за хората с лош кредитен рейтинг. В тези институции никой не се интересува от кредитното минало на клиентите и проблемите му с банките. Обезпечението по кредита са съответните ценности и те ще бъдат продадени от заложната къща ако парите не бъдат възстановени. В заложните къщи клиентите могат да разчитат на пълна дискретност и са отличен вариант ако човек не иска паричните му проблеми да стават публично достояние. Предимство е и това, че даден клиент без значение плащал или не заемите си може да използва неограничен брой пъти услугите на заложни къщи, стига съответно да има какво да предоставя като обезпечение.





{START_COUNTER}