Без хазарт, заложни къщи и валутни обменни бюра във временни обекти

България 19.04.2011 15:45

Бараките във Варна няма да могат да се ползват за хазарт, заложни къщи и валутни обменни бюра. Това решиха днес общинските съветници на съвместно заседание на комисиите по “Архитектура и строителство”, “Туризъм, търговия и рекламна дейност” и “Правна комисия”. Текстът е заложен в измененията в “Наредбата за разполагане на преместваеми обекти за търговия – маси и павилиони и други”.

Срокът, през който Експертния съвет по устройство на територията (ЕСУТ) ще трябва да разглежда исканията за поставяне на бараки, се увеличава от 7 на 14 дни. След това становищата на ЕСУТ ще се одобряват от главния архитект на Община Варна.

С промяна в наредбата се увеличават и сроковете, за които може да бъдат поставяни преместваеми обекти в частни поземлени имоти. Вместо сега действащата норма от 1 година, частните собственици ще трябва да си вадят разрешителни през 5 до 10 години.

На следващо заседание на трите комисии ще се вземе решение по ключов проблем в преработването на Наредбата. Сега действащият параграф първи от Наредбата регламентира търговията на открито със сезонни стоки. Внесено е предложение този параграф да отпадне в новата редакция. Поради липса на кворум обаче съветниците оставиха обсъждането му за следващото си заседание.

CHF CHF 1 2.00003
GBP GBP 1 2.2837
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.61962
USD USD 1 1.82549