Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2011 16:22 - Заложните къщи и влошената кредитна история
Автор: zkdoverie Категория: Бизнес   
Прочетен: 3766 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 26.09.2012 15:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image
Когато някой се нуждае от паричен заем съвсем обичайно е да се обърне към банката или друга кредитираща институция. Проблемът идва тогава, когато кандидатът за кредит се окаже с влошена кредитна история, или пък официалните му доходи не покриват минимума определен от банката за съответната сума. Задължително ще бъде извършена задълбочена проверка за платежоспособността на кандидата и ако някой от параметрите на комплексното проучване не е както трябва кредитът няма да бъде отпуснат. Това с особена сила се отнася за настоящата политика на българските банки, при която дори малко петънце в кредитната история е повод исканите парични средства да бъдат отказани. Но дори ако човек се намира в подобна безизходна ситуация той може да намери решение на проблемите си обръщайки се към законно работещите заложни къщи.

В заложните къщи всеки клиент може да са заложи своите бижута или други движими вещи и да получи бърз кредит срещу своите ценности, при това без да преминава през досадни и бавни процедури по кандидатстване и одобрение. Все пак влизайки в заложна къща клиента трябва да знае някои неща за отношението на заложните къщи към оставяните при тях като обезпечение вещи. Първото е, че вашата движима вещ без значение от естеството и ще трябва да бъде предадена на заложната къща. Тя няма да стане неин собственик, но със заложния билет тя ще има право да я продаде и да си възвърне парите. Реално заложната къща се явява посредник между неплатилия заемател и човекът, който евентуално би купил излязлата за продажба вещ. Заложената вещ играе ролята на обезпечение  и гаранция, че бързият кредит ще бъде върнат на падежа. След като на падежа бъдат платени главницата + дължимите лихви и такси заложената вещ незабавно бива връщана на собственикът си. Добре е да се знае, че в заложната къща никой не се интересува от кредитното досие на клиента, просрочените му задължения, или пък платежоспособност. Това е обусловено от факта, че в случай на неплащане финансовия интерес на кредитора е защитен и той, не се интересува от тези иначе важни за необезпечените кредити факти.

Наистина в заложната къща ще Ви отпуснат исканата сума при по-високи лихви, но пък от друга страна това остава единственият начин да получите необходимите средства. Все пак е добре клиентът да има предвид, че решавайки да използва услугите на заложни къщи е добре да се ориентира към известните и гарантиращи коректност вериги, държащи на името и клиентите си, защото в противен случай рискът заложената вещ да му бъде отнета е значителен.

Лазар Белев

 



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zkdoverie
Категория: Бизнес
Прочетен: 89640
Постинги: 13
Коментари: 3
Гласове: 17
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930